Acne en behandeling

Iedereen kent het wel, die vervelende puisten! De een heeft er onwijs veel last van en de ander helemaal niet.

Acne komt vaak voor tijdens de pubertijd en hierdoor word er ook vaak vanuit gegaan dat acne alleen een ‘puber dingetje’ is. Dit is geheel onterecht, ook als je ouder bent kan het voorkomen. Hormonen, de p-acnes bacterie, geneesmiddelen, een verdikte huid, een huid die uit balans is, verkeerd gebruik van cosmetica, een tekort aan bepaalde vitamines en voeding kunnen ook allemaal een grote rol spelen bij het verergeren van acne. Zoals je dus ziet kent acne helaas veel meer verschillende oorzaken dan alleen maar de pubertijd. Hierdoor kan het in veel gevallen een hele zoektocht zijn naar een goed acne behandeling voor er verbetering optreed.

Resultaten

We kunnen met trots zeggen dat we bij Skin Corner onwijs mooie resultaten behalen op het gebied van het behandeling van acne . Tijdens de intake bespreken we samen alle ins en outs waarbij we kijken waar de oorzaak kan liggen. We maken een revolutionaire huidanalyse waarbij we de dieper gelegen huid perfect kunnen analyseren. Hierna starten we met een traject waarin we tijdens élke behandeling opnieuw kijken wat jouw huid op dát moment nodig heeft. Hierdoor kan het zijn dat elke behandeling anders is.

Resurfacing producten

Bij Skin Corner werken we met producten die een ‘resurfacing’ werking hebben, dit wil zeggen dat er van binnen naar buiten gewerkt wordt. Hierdoor kan je acne op het begin eerst verergeren omdat de huid gaat opruimen. Dit met als doel, gezondere cellen creëren. Voor thuis hebben we een makkelijk ‘5 stappen plan’ wat voor jou als klant weinig tijd in beslag neemt. +/- 75% van je resultaat hangt écht af van het product gebruik thuis en daarom is dit dus een onmisbare factor in jouw acne proces.

Acne behandeling en wat kan je zelf doen?

 

Het belangrijkste bij acne is dat wij samen gaan werken. Wij doen de acne behandelingen hier in de salon en jij gebruikt thuis de juiste producten. Ook is het van groot belang dat er niet aan de puistjes word gekrabd! Wanneer je dit doet kunnen er littekens ontstaan, dit kan ook ontstaan wanneer je op verkeerde manier je puistjes uitdruk. En die littekens, dat is iets wat wij juist willen voorkomen.

Wil jij starten met het aanpakken van jouw acne? Plan gerust een intake of kennismakingsbehandeling in. Wij helpen je graag!

Acne behandeling

Acne begint meestal in de puberteit. In deze periode is de huid onder invloed van hormonen en ondergaat allerlei veranderingen. Meestal vind je acne op het gezicht, in de hals en nek, op de borst en de rug. Acne vereist meestal langdurige aandacht.

 

 

Wat is acne?

Acne is een chronische ontsteking van de talgklieren waarbij mee-eters, pukkels en puistjes ontstaan. De huid produceert meer en dikkere huidsmeer of talg. Als zich te veel talg afscheidt, kan het zich ophopen en raakt de porie verstopt. Ook bevinden zich in de talgklieren bacteriën die zich snel kunnen vermenigvuldigen, ze zetten talg om in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte holte steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken daar een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkels en puistjes.

rijwel iedereen krijgt te maken met acne. Jongens overigens vaker dan meisjes. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het vaak een uitgebreide huidaandoening wat soms kan leiden tot psychische problemen. Acne begint meestal rond de puberteit en kan zo’n vijf tot tien jaar duren. Ook ouderen kunnen er last van hebben.

Om acne zoveel mogelijk te verbeteren, is het belangrijk uw huid te laten verzorgen door middel van gespecialiseerde behandelingen en producten.

Pubers en volwassen

Zorgvuldig behandelen

Het onzorgvuldig uitknijpen van puistjes of krabben, werkt ontstekingen en littekens in de hand. Doe dit dus nooit zelf, maar laat ons het doen.

Acne is een veel voorkomende huidaandoening. Er bestaan verschillende soorten acne en er zijn diverse oorzaken voor acne aan te wijzen. Wij bieden diverse behandelingsmethoden,  producten en adviezen om uw acne doeltreffend te behandelen.

Wij maken samen met u een plan van aanpak om te kijken welke behandeling het beste bij u past.

Hoe lang duurt het voordat de behandeling effect heeft?

Dit is zeer afhankelijk van de ernst en de vorm van de acne. De frequentie van behandelen wordt hierop aangepast.

Wordt de behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Veel zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk of geheel de kosten van de acne-behandelingen. Dit is afhankelijk van de polisvoorwaarden. U moet wel aanvullend verzekerd zijn en het kan zijn dat u een verwijzing van uw huisarts nodig heeft.


WIJ ZIJN OFFICIEEL ERKENDE ACNE SPECIALISTEN EN WIJ ZIJN GEREGISTREERD BIJ ALLE ZORGVERZEKERAARS.

Weetjes over acne

  • Acne berust op een overmatige productie van talg waardoor mee-eters, puistjes of zwellingen onder de huid van wisselende grootte ontstaan.
  • Acne is in de meeste gevallen heftiger bij mannen dan bij vrouwen. De overmatige talgproductie wordt gestimuleerd door mannelijke hormonen.
  • Erfelijke aanleg kan een rol spelen.
  • Meisjes kunnen al rond hun achtste jaar last van puistjes krijgen, jongens meestal pas rond hun veertiende.
  • Iemand die erg aan acne lijdt en geen behandelingen ondergaat, draagt vaak levenslang de littekens mee, in de vorm van putjes en huidonregelmatigheden.
  • Acne kan tot psychische belasting leiden.
  • Een tekort aan voedingsstoffen of een verkeerd eetpatroon kan van invloed zijn.
  • Gebruik van medicijnen, stress en contact met bepaalde stoffen kunnen acne verergeren.
  • Acne is niet besmettelijk en kan dus niet op een ander mens worden overgedragen.

 

Comments are closed.