Acne behandeling

Acne begint meestal in de puberteit. In deze periode is de huid onder invloed van hormonen en ondergaat allerlei veranderingen. Meestal vind je acne op het gezicht, in de hals en nek, op de borst en de rug. Acne vereist meestal langdurige aandacht.

 

 

Wat is acne?

Acne is een chronische ontsteking van de talgklieren waarbij mee-eters, pukkels en puistjes ontstaan. De huid produceert meer en dikkere huidsmeer of talg. Als zich te veel talg afscheidt, kan het zich ophopen en raakt de porie verstopt. Ook bevinden zich in de talgklieren bacteriën die zich snel kunnen vermenigvuldigen, ze zetten talg om in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte holte steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken daar een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkels en puistjes.

Vrijwel iedereen krijgt te maken met acne. Jongens overigens vaker dan meisjes. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het vaak een uitgebreide huidaandoening wat soms kan leiden tot psychische problemen. Acne begint meestal rond de puberteit en kan zo’n vijf tot tien jaar duren. Ook ouderen kunnen er last van hebben.

Om acne zoveel mogelijk te verbeteren, is het belangrijk uw huid te laten verzorgen door middel van gespecialiseerde behandelingen en producten.

Pubers en volwassen

Zorgvuldig behandelen

Het onzorgvuldig uitknijpen van puistjes of krabben, werkt ontstekingen en littekens in de hand. Doe dit dus nooit zelf, maar laat ons het doen.

Acne is een veel voorkomende huidaandoening. Er bestaan verschillende soorten acne en er zijn diverse oorzaken voor acne aan te wijzen. Wij bieden diverse behandelingsmethoden,  producten en adviezen om uw acne doeltreffend te behandelen.

Wij maken samen met u een plan van aanpak om te kijken welke behandeling het beste bij u past.

Hoe lang duurt het voordat de behandeling effect heeft?

Dit is zeer afhankelijk van de ernst en de vorm van de acne. De frequentie van behandelen wordt hierop aangepast.

Wordt de behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Veel zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk of geheel de kosten van de acne-behandelingen. Dit is afhankelijk van de polisvoorwaarden. U moet wel aanvullend verzekerd zijn en het kan zijn dat u een verwijzing van uw huisarts nodig heeft.


WIJ ZIJN OFFICIEEL ERKENDE ACNE SPECIALISTEN EN WIJ ZIJN GEREGISTREERD BIJ ALLE ZORGVERZEKERAARS.

Weetjes over acne

  • Acne berust op een overmatige productie van talg waardoor mee-eters, puistjes of zwellingen onder de huid van wisselende grootte ontstaan.
  • Acne is in de meeste gevallen heftiger bij mannen dan bij vrouwen. De overmatige talgproductie wordt gestimuleerd door mannelijke hormonen.
  • Erfelijke aanleg kan een rol spelen.
  • Meisjes kunnen al rond hun achtste jaar last van puistjes krijgen, jongens meestal pas rond hun veertiende.
  • Iemand die erg aan acne lijdt en geen behandelingen ondergaat, draagt vaak levenslang de littekens mee, in de vorm van putjes en huidonregelmatigheden.
  • Acne kan tot psychische belasting leiden.
  • Een tekort aan voedingsstoffen of een verkeerd eetpatroon kan van invloed zijn.
  • Gebruik van medicijnen, stress en contact met bepaalde stoffen kunnen acne verergeren.
  • Acne is niet besmettelijk en kan dus niet op een ander mens worden overgedragen.