Elektrisch ontharen

Wilt u ook graag een gladde bovenlip? Heeft u genoeg van die ongewenste haargroei op uw kin? En heeft u voornamelijk blonde, grijze, rode en/of witte haren? Dan is elektrisch ontharen dé oplossing voor u!

Deze definitieve ontharingsmethode bestaat al lange tijd en is zeer succesvol in de strijd tegen overtollige haargroei. Elektrisch ontharen is ook de enige definitieve methode die toegepast kan worden bij blonde, grijze en rode haren. Deze haren bevatten te weinig pigment. Alleen donshaar en heel dunne haren zijn niet te behandelen met elektrisch ontharen.

Hoe werkt elektrisch ontharen?

Elektrisch ontharen is een uitstekende methode om voor altijd af te zijn van overbeharing. Het werkt zo: er wordt een dun wegwerpnaaldje langs de haarschacht in de huid geschoven, waarna een kleine en korte hoeveelheid energie wordt gegeven. Hierdoor wordt het haarzakje (waar de haar in groeit) vernietigd zodat er geen nieuwe haar meer kan groeien.

Hoe lang duurt een behandeling?

Het is belangrijk om te weten dat alle haren die u ziet niet tegelijkertijd groeien. Ze groeien in fasen na elkaar. Deze haargroeicyclus die ieder mens heeft, duurt altijd gemiddeld 1 tot 1,5 jaar. Een haar heeft een groeifase en valt na verloop van tijd weer vanzelf uit. De tijd van groeifase naar uitvalsfase verschilt afhankelijk van de plaats waar de haar zich bevindt. Als een haar is uitgevallen, zal het haarzakje (een haar groeit vanuit een haarzakje) een tijdje gaan “rusten”, dat wil zeggen, geen nieuwe haar produceren. Vandaar dat we als behandelaar die hele haargroeicyclus moeten doorlopen om alle haarzakjes minstens een keer te kunnen behandelen. Deze hele cyclus duurt nu eenmaal gemiddeld 1 tot 1,5 jaar. Dat is genetisch bepaald. We vernietigen geen haren, maar haarzakjes. Vanuit het oogpunt van de ontharingsbehandeling dient de haar er slechts voor om ons naar het te verwijderen haarzakje te geleiden.

Hoe vaak moet ik dan precies komen om van mijn overbeharing af te zijn?

Als u met het ontharingsproces gaat starten, is het noodzakelijk dat u in het begin frequent naar de salon komt voor een behandeling. De eerste drie maanden zal dit ongeveer 1 keer per week/ 1 keer per 2 weken zijn. Daarna bouwt u af in tijd per behandelsessie om haarvrij te komen en met de frequentie van de behandeling. Dit betekent dat het onthaarproces in een afbouwende kuur zal plaatsvinden. Aan het eind van het onthaarproces zult u nog maar één keer in de 6 weken ongeveer 15 minuten behandeld te hoeven worden. Uiteraard is dit allemaal in overleg en ligt het er ook aan welk gebied u behandelt wilt hebben en hoe groot dit gebied is. Dit wordt bij de intake allemaal besproken.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling kan als pijnlijk ervaren worden. Wij werken zo efficiënt mogelijk om de behandeling voor u prettig te laten verlopen.

Worden de kosten van de behandelingen vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Wanneer er bij u sprake is van ernstige overbeharing in het gezicht en de behandelingen plaatsvinden op medische indicatie van uw huisarts, dan worden de kosten van de behandelingen (deels) vergoed. Raadpleeg uw verzekeringspolis voor uw voorwaarden. U dient wel bij ons af te rekenen na iedere behandeling, waarna u een factuur mee krijgt met alle gegevens daarop die u nodig heeft om bij uw verzekering te kunnen declareren. Wij hebben alle diploma’s in huis, zijn bij de branchevereniging ANBOS aangesloten en voldoen aan alle eisen die zorgverzekeraars stellen m.b.t. vergoeding.

Wat zijn de contra-indicaties voor elektrisch ontharen?

Elektrisch ontharen kent een aantal contra-indicaties zoals zwangerschap, epilepsie, een pacemaker of ICD, zenuwpijnen en infecties.

Intake gesprek

Voorafgaand aan de behandelingen vindt er altijd een intakegesprek plaats. Voor optimaal resultaat bespreken we de mogelijkheden en stellen we een behandelplan vast. Ook krijgt u dan alle informatie over de behandeling mee naar huis. Deze intake is altijd vrijblijvend en kosteloos.

Wilt u graag meer uitleg krijgen over wat elektrisch ontharen voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op en we voorzien u van alle informatie.