Huidoneffenheden verwijderen

Pigmentvlekjes, Steelwratjes en Couperose

Heeft u last van huidoneffenheden als fibromen(steelwratjes), pigmentvlekjes, couperose of bloedblaartjes in bijvoorbeeld het gezicht? Dan kunt u bij ons terecht voor een gespecialiseerde behandeling om deze litteken loos weg te laten halen.

Wij zijn gespecialiseerd en gecertificeerd voor deze vorm van behandeling. Bij twijfel over de aard van de aandoening verwijzen wij u naar uw huisarts of dermatoloog.

Fibromen(steelwratjes) en pigmentvlekken

Bij fibromen(steelwratjes) en pigmentvlekken lossen we het opperhuidweefsel op en maken eigenlijk expres een schaafwondje. Schaafwondjes hebben de eigenschap zonder litteken te genezen. Als na een week het korstje is afgevallen zal dat korstje beschermd moeten worden met een sun-block. Na twee tot drie maanden zie je niet meer dat daar een huidoneffenheid heeft gezeten.

Couperose en bloedblaartjes

Bij couperose en bloedblaartjes tikken we met een klein naaldje op de betreffende zichtbare adertjes, hierdoor komt het bloed wat vast zit weer beschikbaar voor afvoer en u ziet dan ook tijdens de behandeling dat het adertje niet meer zichtbaar is. Omdat tijdens deze behandeling het huidoppervlak wat rood wordt, is na een tijdje werken niet goed meer te zien waar er nog adertjes zitten. Om die reden gaan we in een volgende behandeling verder met de adertjes die er nog zitten, net zo lang tot we het gewenste resultaat hebben bereikt. Er ontstaat na de behandeling een heel fijn korstje op de plekken waar we gewerkt hebben, deze zijn met een dag of drie tot een week helemaal weer verdwenen. U mag na deze behandeling niet zonnen en naar de sauna (saunabezoek is over het algemeen af te raden voor mensen met couperose). Deze behandeling wordt niet uitgevoerd als de temperatuur onder de 6 graden is, of boven de 21 graden. Bij erge koude en warmte is het vrij zinloos om een behandeling toe te passen. De bloedvaten kunnen niet herstellen en de plaatsen waar de behandeling heeft plaatsgevonden knappen direct weer open, waarbij de kans aanwezig is dat de couperose zelfs verergert.

Intake

Bij de meeste huidoneffenheden wordt er een intake gehouden over het ontstaan van de aandoening. Voor optimaal resultaat bespreken we de mogelijkheden en stellen we een behandelplan vast. Ook krijgt u dan alle informatie over de behandeling mee naar huis.