Permanente make-up

Inge is onze specialist in Micropigmentatie (PMU). Wilt u meer informatie over deze behandeling en/of wenst u een afspraak in te plannen? Neem dan contact met ons op of plan online een afspraak in.

Ben je een nieuwe klant bij ons voor permanente make-up? Dan zullen wij altijd een nieuwe intake houden en opnieuw de kleur bepalen. Hierdoor betaald je dan voor nieuwe behandeling. Ben je al vaker door ons behandelt met permanente make-up? Dan kun je terecht voor een opfrisbehandeling. Deze vinden plaats binnen één jaar of binnen twee jaar. Is de permanente make-up al langer dan 2 jaar geleden gezet, dan betaal je ook een nieuwe behandeling. 

 

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up is een eeuwenoude manier om gelaatsuitdrukkingen te accentueren. Er wordt gewerkt met zeer geavanceerde apparatuur waarmee micropigmenten ingebracht worden in de lederhuid. De behandelingen worden uitgevoerd met een flinterdun naaldje en een hygiënische naaldmodule volgens GGD Richtlijnen. Deze behandeling wordt in 1 tot 2 fases aangebracht voor het perfecte resultaat.

Ben ik geschikt voor permanente make-up?

Permanente make-up is geschikt voor een brede doelgroep. Permanente make-up laat u er altijd verzorgd uitzien, ook als u bijvoorbeeld allergisch bent voor gewone make-up producten. De pigmenten lopen niet uit in het water, door het sporten of in de regen. Ook mannen en vrouwen die zelf door onder meer visuele beperkingen zelf hun make-up moeilijk aan kunnen brengen, hebben baat bij permanente make-up.

Welke mogelijkheden heeft permanente make-up?

  • voor de vrouw die weinig tijd heeft om zichzelf op te maken.
  • voor de sportieve vrouw die géén uitgelopen make-up wil bijwerken.
  • voor mensen die een allergie hebben opgebouwd voor traditionele make-up.
  • voor de vrouw die dunne of haast geen wenkbrauwen heeft.
  • voor de vrouw die smalle lippen, een kleine mond of geen mooie lipcontour heeft.
  • voor de vrouw die haar ogen elke dag weer wil laten stralen.
  • wanneer u slechtziend bent, bril of lensdrager, en u vindt het daardoor moeilijk om zelf make-up aan te brengen.

Hoe lang zijn de resultaten zichtbaar?

De levensduur van de resultaten zijn voor iedereen anders. Gemiddeld genomen blijft permanente make-up een tot vier jaar zitten. Daarna kunt u kiezen voor een nabehandeling of een zogenaamde touch-up. De aangebrachte pigmenten vervagen op natuurlijke wijze met het verstrijken van de tijd. Helemaal verdwijnen doen ze echter niet. Om de levensduur van de pigmenten te optimaliseren, wordt aangeraden om dagelijks een beschermende crème met een hoge SPF te gebruiken. De invloed van zonlicht versnelt het vervagen van pigment

De behandeling:

Wanneer u bij ons komt voor een permanente make-up behandeling dan nemen we uitgebreid de tijd voor een consult. Dit consult kan eventueel ook apart en is geheel vrijblijvend. Tijdens het consult worden alle mogelijkheden en risico’s besproken. Daarna wordt er een huidanalyse gedaan om te zien welke techniek en kleur voor u het beste resultaat zullen opleveren. Na het consult starten we met het voortekenen. Dit doen we zodat u alles eerst goed kan bekijken en beoordelen. We beginnen nooit met pigmenteren voordat u zelf akkoord heeft gegeven voor de vorm en de kleur. Wanneer u akkoord heeft gegeven starten we met de behandeling. De behandeling zal in totaal ongeveer 1,5 uur in beslag nemen. We zullen altijd streven naar het beste en meest esthetisch verantwoorde resultaat. Echter, de wens van de klant staat bij ons altijd bovenaan. Uiteraard wel binnen de grenzen van een zo naturel en subtiel mogelijk resultaat.

Wat kan ik verwachten na de behandeling met permanente make-up?

Direct na de behandeling kan de behandelde huid wat branderig aanvoelen. Dit gevoel trekt weg in de uren en dagen na de behandelsessie. Na een week is uw huid volledig genezen. Het is belangrijk dat u uw huid goed verzorgt. U ontvangt hiervoor adviezen van ons. Zo wordt het afgeraden om uw huid langdurig bloot te stellen aan zonlicht of de zonnebank. Ook het bezoek aan een sauna en het zwembad worden in de eerste week na een behandeling afgeraden.

Kan ik de resultaten van permanente make-up beïnvloeden?

Ja, u kunt het eindresultaat positief beïnvloeden door de adviezen die u van ons ontvangt na te lezen. Zo is het belangrijk om niet aan uw huid te krabben en eventuele korstjes die ontstaan te laten zitten. Deze laten op een gegeven moment vanzelf los. Blijf in de eerste week na de behandeling van de behandelde huid af. U kunt uw huid reinigen met een schone tissue. Let op dat de huid zo droog mogelijk blijft. Het gebruik van desinfectiemiddelen waaronder Betadine is niet goed voor de behandelde huid. Plak ook geen pleisters op de huid. Voor een snel herstel moet uw huid voldoende kunnen ademen.

Is een permanente make-up behandeling pijnlijk?

Door het gebruik van een ultra fijne naald is een behandeling met permanente make-up niet helemaal gevoelloos. Hoe u de behandeling ervaart, hangt grotendeels af van uw pijnsensatie. Het gevoel wordt door de meeste mensen eerder als irritant dan als pijnlijk omschreven.

Wanneer wordt het afgeraden om een PMU-behandeling te ondergaan?

Permanente make-up is een behandelmethode die voor een grote groep mannen en vrouwen toegankelijk is. Toch kan het voorkomen dat wij u een andere behandeling adviseren of voorstellen om PMU tot een later tijdstip uit te stellen. Dit kan voorkomen bij patiënten die lijden aan bepaalde oogziekten zoals glaucoom en diabetes retinopathie. Daarnaast wordt een behandeling met permanente make-up afgeraden aan mensen met een bloedstollingsziekte en een verstoorde wondgenezing. Daarnaast raden wij u af alcohol te gebruiken 24 uur voor de behandeling. Tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode raden wij een behandeling af.

Hoe permanent is permanente make-up?

In tegenstelling tot wat u misschien denkt, is permanente make-up niet echt permanent. De pigmenten worden minder diep aangebracht in de huid, waardoor deze met het verstrijken van de tijd vervagen.

Wat is het verschil tussen permanente make-up en een tatoeage?

Beide technieken lijken erg op elkaar. Het grote verschil is dat tatoeage inkt veel dieper in de huid wordt ingebracht en blijvend van aard is. Permanente make-up wordt in de lederhuid aangebracht. De pigmenten vervagen met de tijd. Hierdoor is het mogelijk om de PMU aan te passen.

Is het eindresultaat van PMU direct na de behandeling zichtbaar?

Nee, uw huid heeft tijd nodig om te herstellen. In de eerste week na de behandeling zijn de pigmenten donkerder. Binnen een week neemt de intensiteit van de kleur met zo’n 40% af. Het eindresultaat is vier tot acht weken na de behandeling bereikt.

Dit zijn onze resultaten