Microdermabrasie; een nieuwe behandeling

Een van de redenen dat ik vaste klant ben bij Skin Corner is het feit dat zij houden van vernieuwing. Altijd heb ik gezegd alle aangeboden behandelingen te willen proberen. In al die jaren dat ik de salon bezoek -volgens mij zijn dat er wel meer dan vijftien- heb ik me niet hoeven vervelen. Saai is het evenmin nooit geworden, zeer regelmatig staat er wat nieuws op de Skin Corner ‘menukaart’.

Toen ik na de verplichte sluiting van de salons weer op de behandelstoel mocht kruipen -wat had ik het gemist-  bood de schoonheidsspecialiste me de Microdermabrasie behandeling aan. Een kersverse behandeling, geschikt voor bijna ieder huidtype, waar de schoonheidsspecialistes in lockdown training in hadden gehad. Behalve dat Microdermabrasie een echte tongbreker en een prachtig Scrabblewoord is, is het naar mijn mening een fantastische behandeling.

Met een modern apparaat, dat eruit ziet als een grote pen, wordt een intensieve peeling uitgevoerd. Dode en oude huidcellen worden hiermee van je gezichtshuid verwijderd. Voor de zekerheid vroeg ik even na of ik niet de rest van de week met een knalrood hoofd zou blijven rondlopen. De schoonheidsspecialiste verzekerde me dat eventuele roodheid binnen een uur wegtrekt. Wanneer het apparaatje mijn gezicht raakt wordt mijn huid een klein beetje vacuüm naar binnen gezogen. Het voelt niet pijnlijk of vervelend. Het is ook geen harde behandeling, de huid wordt niet beschadigd, maar je voelt wel dat er wat gaande is.

Als de schoonheidsspecialiste de behandeling heeft afgerond is mijn gezicht een tikkeltje rood, zie ik in de spiegel. Mijn huid ziet er glad uit en als ik er met beide handen overheen wrijf voel ik dat deze super zacht is. De roodheid trekt snel weer weg. Met deze behandeling zal ook mijn huid van binnenuit steviger worden en zich makkelijker vernieuwen en verjongen. En hé wat verjonging en vernieuwing is nooit weg natuurlijk. Jong blijven kun je op iedere leeftijd!

Comments are closed.