Botox & Fillers

Rik Dassen, komt eens in de 4 weken bij Skin Corner, en is verantwoordelijk voor het onderdeel botox en fillers. Rik heeft inmiddels ruim 10 jaar ervaring in de geneeskunde, en een uitgebreide staat van dienst op medisch gebied.

Inmiddels is Rik 7 jaar met veel plezier werkzaam als huisarts. Daarnaast heeft Rik zijn horizon verbreed door zich te specialiseren in botox en fillers. Dit heeft hij bij het NIMEB instituut in Linschoten gedaan. Hij beheerst de technieken van zowel botox- als fillerbehandelingen.

Middels diverse trainingen, cursussen en congressen blijft hij up-to-date over de laatste trends en ontwikkelingen op cosmetisch gebied. Hierdoor heeft hij een groot esthetisch inzicht ontwikkeld. Zijn streven is een stralende, frisse, maar vooral natuurlijke uitstraling van zijn patiënten Rik is aangesloten bij de beroepsgroep voor esthetisch artsen, de NVEG.

Met zijn ruime ervaring als huisarts is hij goed in staat om de wensen van een patiënt duidelijk te krijgen, en kan op een heldere en toegankelijke manier de behandelmogelijkheden met zijn patiënten bespreken. Je bent daarom snel vertrouwd en in goede handen!

Het gaat om een verfrissing en verbetering van je uitstraling, niet om een veranderde uitstraling of mimiek. Belangrijk is dat je er weer stralend uitziet.


Wat is botox?

Botox© (botuline toxine type A) wordt al ruim 30 jaar veilig en met veel succes cosmetisch gebruikt om rimpels en plooien te behandelen. Door het ontspannen van de behandelde spier, wordt de huid zichtbaar egaler. De meest uitgevoerde botox behandeling zijn behandeling van de fronsrimpel, kraaienpootjes en het voorhoofd. Een behandeling is nagenoeg pijnloos, en geeft een natuurlijk resultaat.

Hoe verloopt een behandeling met Botox?

Botox wordt met een fijne injectienaald op de juiste plaats geïnjecteerd. Omdat het een dunne naald is, is dit niet pijnlijk, en is verdoving niet nodig. Het effect van de Botox wordt na 3 tot 8 dagen zichtbaar.

Welke nazorg adviezen zijn er bij botox?

Voor een optimale werking van de botox is het goed om in de eerste twee uur na de behandeling de behandelde spier zo veel mogelijk te bewegen. Na de behandeling is het belangrijk gedurende 2 uur niet te gaan liggen. Probeer niet te wrijven op het behandelde gebied. Dit voorkomt dat de Botox naar andere delen van het gelaat gaat, en daar ongewenste verslapping kan geven. Ook wordt sporten de eerste 24 uur afgeraden. De eerste week wordt afgeraden om de sauna te bezoeken, of te zonnebanken. Ook het gebruik van een powerplate heeft een negatieve invloed op de werking van botox.

Wanneer is het effect van de botoxbehandeling zichtbaar?

Het effect van een botoxbehandeling is na drie tot acht dagen zichtbaar. Het maximale resultaat is 30 dagen na de behandeling. Na drie tot vier maanden is de botox weer uitgewerkt.

Hoe lang werkt botox?

Botox heeft altijd een tijdelijk effect. De meeste behandelingen met botox hebben drie tot vier maanden effect. Als je dezelfde behandeling herhaalt, houdt het effect vaak langer aan. Een behandeling van bruxisme (tandenknarsen) houdt vaak 6 maanden aan, en een behandeling van hyperhidrosis (zweten) geeft ongeveer 9 tot 12 maanden effect.

Heeft botox bijwerkingen?

Botox-fillers-boxmeer-nijmegen-lippen-02Direct na de behandeling kan de huid lokaal wat rood worden. Dit trekt binnen enkele uren ook weer weg, vaak al veel eerder. De injectie kan soms lokaal een kleine blauwe plek geven. Het kan helpen om Arnica zalf op het blauwe plekje te smeren voor een sneller herstel.

Een andere bijwerking vlak na de behandeling kan hoofdpijn zijn. Deze kan gedurende 1 tot 2 dagen aanhouden. Als je hoofdpijn voelt opkomen na de behandeling, helpt het om zo snel mogelijk 2x500mg paracetamol te nemen (indien je hier niet allergisch voor bent). Dit voorkomt dat de hoofdpijn doorzet. In zeer zeldzame gevallen kan de botox op plaatsen terecht komen waar het niet bedoeld is, vooral door te snel gaan liggen of wrijven na de behandeling. Dit kan spierverslappingen geven waar je dat niet wilt, bijvoorbeeld een hangende wenkbrauw of ooglid. Ook deze bijwerkingen zijn tijdelijk, net als de behandeling.

Wanneer wordt botox afgeraden?

Botox wordt afgeraden tijdens de zwangerschap of bij het geven van borstvoeding. Ook bij bepaalde spierziekten (bijvoorbeeld myastenia gravis en ALS) wordt het gebruik van botox afgeraden. Gebruik van antibiotica is een reden om een behandeling uit te stellen.

Is botox verslavend?

Botox is niet verslavend. Je rimpels worden ook niet dieper dan voorheen, als je een botox behandeling niet herhaalt. Het is niet zo dat als je eenmaal begint met botox, je dit altijd moet blijven doen.


Wat zijn fillers?

Fillers kunnen rimpels en plooien in het gezicht opvullen. Rik gebruikt zowel hyaluronzuurfillers (Belotero) als collageenfillers (Radiesse). Fillers kunnen gebruikt worden om het gezicht meer volume te geven, als dit met de jaren afgenomen is. Het is ook mogelijk de lippen meer volume te geven, of de lipcontouren te versterken. Daarnaast kunnen plooien, zoals bijvoorbeeld de neuslippenplooi, of fijne rimpels in het gelaat verminderen. Fillers geven je een frisse en verzorgde uitstraling.

Wat zijn hyaluronzuur fillers?

De meest gebruikte filler is hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een natuurlijke stof, die altijd in de huid aanwezig is. Het zorgt voor hydratatie van de huid, en geeft de huid haar elasticiteit en stevigheid. Daarnaast geeft het de huid zijn natuurlijke glans. Het hyaluronzuur in de huid wordt minder met ouder worden, maar ook door veel blootstelling aan de zon, door roken of na de overgang kan het afnemen. Hierdoor wordt de huid slapper, en kunnen er rimpels en groeven ontstaan. Dit kan met fillers tegen worden gegaan.

Wat zijn collageen stimulerende fillers?

Een andere groep fillers zijn de collageen stimulerende fillers. De werkzame stof bij deze fillers is calcium-hydroxylapatiet. Deze mineralen komen van nature al in de huid voor. Bij deze filler worden ze in een gel in de huid ingebracht. De gel geeft direct al volume en vulling in de huid. De calcium-hydroxylapatiet stimuleert bepaalde cellen in de huid (fibroblasten) tot het produceren van collageen. De gel wordt in de eerste maanden geleidelijk vervangen door lichaamseigen collageen, waarbij het collageen het verstevigend effect overneemt van de gel.

Hoe lang werken de fillers?

Hyaluronzuur fillers blijven over het algemeen 9 tot 12 maanden in de huid aanwezig. Het effect van collageen stimulerende fillers houdt wat langer aan, gemiddeld 12 maanden. De duur van het effect verschilt van persoon tot persoon, en is ook afhankelijk van de hoeveelheid filler. Alle gebruikte fillers hebben een tijdelijke werking. Als er tijdig een vervolgbehandeling volgt, is er over het algemeen minder filler nodig om hetzelfde effect te behouden.

Wanneer worden fillers afgeraden?

Bij een actieve huidziekte in het gelaat (psoriasis, acne, koortslip) is het ook niet mogelijk met fillers behandeld te worden. Ook als je zwanger bent, is behandelen met fillers geen optie. Als je in het verleden behandeld bent met permanente fillers, kunnen wij je niet meer behandelen. Ook niet met tijdelijke fillers.

Botox-fillers-boxmeer-nijmegen-lippen-03Zijn er bijwerkingen?

Omdat fillers middels injecties in het gelaat worden ingebracht, is het mogelijk dat er lokale roodheid of kleine blauwe plekken ontstaan. Het kan helpen om Arnica zalf op het blauwe plekje te smeren voor een sneller herstel. Omdat hyaluronzuur en calcium-hydroxylapatiet van nature in de huid voorkomen, is de kans op een allergische reactie zeer gering.

Hoe gaat een behandeling met fillers?

Fillers worden met een dunne naald of canule in de huid ingebracht. Omdat wij je behandeling zo aangenaam mogelijk willen maken, zijn al onze fillers gecombineerd met verdoving (lidocaïne). Je hoeft dus niet apart verdoofd te worden.

Welke nazorg adviezen zijn er bij fillers?

Na een fillerbehandeling mag je na 6 uur weer make-up aanbrengen op de huid. De eerste dag wordt intensief sporten afgeraden. Ook kun je beter niet de eerste week naar de sauna gaan, of zonnebanken. Daarnaast is het belangrijk geen peeling, bindweefselmassage, laserbehandeling of andere warmtebehandelingen van de behandelde huid te ondergaan in de eerste twee weken na behandeling.

Wanneer zie ik het effect van mijn fillers?

Direct na de behandeling is het effect al grotendeels zichtbaar. Omdat hyaluronzuur vocht aantrekt, neemt het effect in de eerste week na de behandeling nog wat toe.

Prijzen Botox. Alle prijzen zijn vanaf prijzen. Dit gaat in overleg met Rik

Fronsrimpel * 125
Voorhoofdrimpels * 125
Kraaienpootjes * 125
3 zones * 349
Nefertiti kaakverstrakking * 125
Halsbanden (kalkoenhals) * 125-250
Bunny lines (neusrimpel) * 75
Putjes in de kin * 75
Gummy smile * 75
Wenkbrauw lift * 75
Neustip lift * 75
Bruxisme (tandenknarsen) * 249
Overmatig zweten handen * 299
Overmatig zweten oksels * 399
* inclusief intake en controle  
*prijzen voor zowel Allergan Botox® als Bocouture  
 
 
 
 

Prijzen Fillers. Alle prijzen zijn vanaf prijzen. Dit gaat in overleg met Rik

Juvéderm eerste ml 349
Juvéderm tweede ml 325
Juvéderm elke volgende ml 300
Belotero+ Revive Skinbooster 1ml 299
Radiesse 1,5ml 425
Radiesse 3,0ml 795
Profhilo 1 behandeling (2ml) 325
   3e behandeling in één kuur (2ml) 225
RRS Eyes (donkere kringen ogen)  
   4 behandelingen + oogserum 499
   
Per indicatie (schatting)  
Traangoot/wallen behandeling * 399
Lipvolume * 199-525
Neuslippenplooi * 349-675
Jukbeenderen * 525-975
Kaakcontour * 425-975
Kin * 349-675
Rokerslijntjes * 349
Marionetlijnen * 349-675
Volume slapen * 349-975
Volume wangen * 349-675
Handen * 425
* afhankelijk van uitgangssituatie en wensen klant